Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-28-2013, 10:03 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Texas
Posts: 22
Help ac blowing hot , brand new TT never been used

I have a a brand new 28 DSBH never been used and blowing hot air from the ac unit all breakers and fuses appear to be fine....HELP, leaving Friday to use for the first time and 140 miles form the dealer
__________________

__________________
2013 White Hawk 28 DSBH
2011 Toyota Tundra DC 5.7L tow pkg. etc.
Equalizer brand WD hitch
Camp david is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2013, 10:29 PM   #2
Site Team
 
dg1971's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: West Texas
Posts: 2,113
Wow....I'm sure you checked your thermostat so all I can suggest is swing by the dealer because you may have anything from a loose wire to a loss of Freon (and the system is sealed and cannot be checked like a car a/c). You are going to need that a/c this next week. When you checked the a/c and it blew hot air, were you hooked up to 30A?
__________________

__________________
Dan
2016 Chevy LTZ - Duramax/Allison
2008 Eagle 30.5BHS
dg1971 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2013, 10:52 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Texas
Posts: 22
Yeah we leave Friday for a short trip, I have it plugged in to a 30 amp rv plug I had put in about a year ago and have used it with a fifth wheel many times so I know it's not a low voltage issue (pretty sure anyway) my dealer for jayco is 150 miles north of me, not much time to do that with work and everything.ngotta have the ac, going to be 103 this weekend. Not to mention I don't think the fridge is working either. Very unhappy with this TT so far, my only saving grace is to have the mobile RV guy look at it tomorrow if he can get to it. The warranty will cover all but the trip charge and I'm sending that bill to my dealer , like it to not. Epic fail at this point.
__________________
2013 White Hawk 28 DSBH
2011 Toyota Tundra DC 5.7L tow pkg. etc.
Equalizer brand WD hitch
Camp david is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2013, 11:01 PM   #4
Site Team
 
dg1971's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: West Texas
Posts: 2,113
Good luck, Camp David. I know this situation is frustrating since you are so close to your Friday trip. Maybe you will have some luck tomorrow with the mobile RV guy. Sounds like a minor problem so hopefully tomorrow will be a good day for you and the RV. Meanwhile, maybe someone else that reads this will have a solution for you.
__________________
Dan
2016 Chevy LTZ - Duramax/Allison
2008 Eagle 30.5BHS
dg1971 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2013, 11:04 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Texas
Posts: 22
Thanks so much for letting me vent...haha... Nothing is worse than TT problems just days before a trip. Not to mention I've never even used the trailer even once it's brand frickin new. Geeez....
__________________
2013 White Hawk 28 DSBH
2011 Toyota Tundra DC 5.7L tow pkg. etc.
Equalizer brand WD hitch
Camp david is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2013, 11:58 PM   #6
Moderator Emeritus
 
Doug's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 4,762
Maybe a capacitor went South?
If so, should be a quick fix for the RV tech.

Let us know what the solution was.

Best regards,
Doug
__________________

Southwest, Ohio
2016 Toyota Tundra SR5, 5.7 V8
2017 Jayco 24RBS
Doug is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 08:23 AM   #7
Senior Member
 
RoyBraddy's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: King George
Posts: 2,398
Be sure to check out the battery system. 12VDC battery is used in alot of places... But of course being plugged into shore power should overide a bad battery... Be worth checking out... should be 13.6VDC on your battery terminals when shore power is connected and running.

Without shore power power your charged up battery should read 12.6-7VDC...

Since you have been sitting for a long time plugged into shore power may have boiled out your fluids in the battery is the reasoning of bringing up the battery check. If your battery has been boiled out for the fluids then you may also find some blown fuses between the battery and the converter/charger. i.e. shorted cell in the battery

You may have outlived your hand shake warranty as well with your local dealer so don't be too surprised if they don't help you out like you may be expecting. A year sitting is a long time...

Just my thoughts
Roy Ken
__________________
Roy and Carolyn
I claim Horse Creek Country in Southern Ill - Momabear is from North Texas
We live in King George VA
RETIRED DOD DOAF DON CONTRACTOR Electronics Tech 42YRS

"We're burning daylight" - John Wayne
2008 STARCRAFT 14RT OFF-ROAD POPUP with PD9260C and three 85AH 12VDC batteries
2010 F150 FX4 5.4 GAS with 3.73 gears - Super Cab - Towing Package - 2KW Honda EU2000i Gen
K9PHT (since 1957) 146.52Mhz
"We always have a PLAN B"
RoyBraddy is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 03:50 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: West Coast, B.C.
Posts: 177
It takes almost a full day ( 24 hrs ) for the fridge to get up to speed so to speak. I always plug it in for a full day so it's nice and cold before I go on a trip. I've had it turned on for a couple hours and then checked it but it still felt warm so if it's only been a 2-4 hours that would be why. leave it on overnight it should be cold and set it to 5.

As for the ac just make sure it's not on "fan" only ( which I'm sure you,ve done )

Hope that helps a little.

cheers
__________________
2010 F150 with tow package "sweet ride "
2012 Whitehawk 28DSBH.
Crewmaniacs is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 04:45 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Charlotte, NC Area
Posts: 370
We had the same problem last year with our X213. A/C didn't work the first time we tried using it. We were 6 hours from home took it to the nearest dealer after checking all the things that we were told to check. Unit was bad and fortunately the dealer had one in stock and it was replaced under warranty. Good luck.
__________________

2011 Jayflight X213
2011 GMC Sierra Crew Cab
fochman is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 05:52 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 355
Help ac blowing hot , brand new TT never been used

Man that ain't good. Hopefully ur guy can get up and running. I wouldn't be too happy either
__________________

__________________
2014 Ram 3500 SRW CTD
gtsum2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 04:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.