Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-26-2016, 11:27 AM   #291
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: East Lansing
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by bcosco View Post
Your power problem doesn't make sense. The TV Is Ac and the slide and Jack are DC. There isn't a converter in the x213 so how are you getting power?
This per the dealer I purchased the x213 from, "The slide and power tongue jack are 12v. The only items that are 30amp/110v are the a/c, microwave, fridge, water heater, and wall outlets."

I'm no expert, especially electrically, but that would explain how I was able to use both the slide and tongue jack via my TV hook-up.

I'll keep you posted on what I figure out. Thanks for helping me figure this out!
__________________

Jorgen is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 02:14 PM   #292
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 84
Quote:
Originally Posted by bcosco View Post
Your power problem doesn't make sense. The TV Is Ac and the slide and Jack are DC. There isn't a converter in the x213 so how are you getting power?
TV is short for tow vehicle
__________________

rodandmir is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 02:32 PM   #293
Senior Member
 
iplumb's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mason
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by rodandmir View Post
TV is short for tow vehicle


He's referring to the AC television. Not tow vehicle.
iplumb is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 05:44 PM   #294
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: East Lansing
Posts: 35
Reinstalled newly charged battery - nothing. Frustrated
Jorgen is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 05:48 PM   #295
Senior Member
 
iplumb's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mason
Posts: 138
any x213 owners out there??

Quote:
Originally Posted by Jorgen View Post
Reinstalled newly charged battery - nothing. Frustrated


Did you check the 30 a fuze? Did you check the circuit breakers in the box? (I bet you blew a GFCI on one of the power outlets, Check them. I've done that before.)
iplumb is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 06:44 PM   #296
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: East Lansing
Posts: 35
I have checked the 30a fuses in the obvious 2 areas (see attached) and only found them inside at the panel. All GFCI outlets are not tripped inside. I must be missing the one folks keep referring to. Where is it exactly please? If it's outside near the battery - where? Is there a third location of fuses? So confused and so new to this...
Attached Thumbnails
IMG_4824.jpg   IMG_4821.jpg  
Jorgen is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 06:53 PM   #297
Senior Member
 
iplumb's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mason
Posts: 138
any x213 owners out there??

Quote:
Originally Posted by Jorgen View Post
I have checked the 30a fuses in the obvious 2 areas (see attached) and only found them inside at the panel. All GFCI outlets are not tripped inside. I must be missing the one folks keep referring to. Where is it exactly please? If it's outside near the battery - where? Is there a third location of fuses? So confused and so new to this...

I just ran out an took a picture of my 15 for you. I tuck mine inside the battery box. Your looks different.
iplumb is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 07:05 PM   #298
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: East Lansing
Posts: 35
Thanks for looking so quickly iplumb! so crazy we're only 10-15 miles apart in MI.
Anyway, after I put the kids to bed I'll have to do some more spelunking around under my camper because yeah, I don't have a visible fuse right after the battery like it looks like you do.
Jorgen is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 07:17 PM   #299
Senior Member
 
iplumb's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mason
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by Jorgen View Post
Thanks for looking so quickly iplumb! so crazy we're only 10-15 miles apart in MI.

Anyway, after I put the kids to bed I'll have to do some more spelunking around under my camper because yeah, I don't have a visible fuse right after the battery like it looks like you do.


That's is crazy, I noticed that. I work in E.L. Chances are good our X213's came from the same dealer. So what's not working now? I know the 1st time I blew this fuse, I didn't know it was there so it was very frustrating. Hang in there.
iplumb is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 07:54 PM   #300
Member
 
bcosco's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Vancouver
Posts: 65
Hey JORGEN

I
know the electrical inside and out on my 2015 x213. Can you start from the beginning tell me what's happening. I'm sure I can guide you.
__________________

bcosco is offline   Reply With Quote
Reply

« x23b fiberglass | - »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 01:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.