Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-20-2015, 09:53 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Morrow
Posts: 16
Fan only runs on high

We have a 2014 White Hawk 29REKS and when the air conditioning is running, both the high and low speed fan settings seem to work fine. When I set it in non-air conditioning mode - i.e. just want to bring more outside air in - the fan runs the same speed whether it's set for high or low speed. Any ideas what might be causing this?
__________________

kluza2786 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2015, 11:59 AM   #2
Member
 
Jimw606's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Morehead,
Posts: 82
My guess is the fan/AC switch is having a problem. Probably the connection to the low fan side of the switch. Should not be too hard to check.
Just get out the VOM and follow the wires. If you are electricly challenged, then ask someone near you for help.
__________________

Jimw606 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2015, 01:49 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Elizabethtown, PA
Posts: 1,542
go to the manual for the A/C and looking at the wiring diagram Then using a Volt meter you should be able to test the switch. The wiring diagram should give yo the color of the wires going to and from the fan switch
__________________
2004 Jay Feather 25E
2001 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.55 rear
2004 Ford Expedition 4X4 EB 5.4 3.73 rear
bedrck46 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2015, 08:15 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: montreal
Posts: 568
My 2014 Whitehawk 24 RBS works the same way, 1 speed for fan only 2 speed for AC, and let me tell you that the difference between the two AC speed isn't uge, you can hear the difference more than you can feel it
__________________
Jayco Whitehawk 24RBS 2014

Ford F 150 Ecoboost Tow Max 3.73 2014

Equalizer hitch 1000/10000
homer1959 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 09:13 PM   #5
Senior Member
 
ctbailey's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: New Hampshire
Posts: 561
Quote:
Originally Posted by kluza2786 View Post
We have a 2014 White Hawk 29REKS and when the air conditioning is running, both the high and low speed fan settings seem to work fine. When I set it in non-air conditioning mode - i.e. just want to bring more outside air in - the fan runs the same speed whether it's set for high or low speed. Any ideas what might be causing this?
Same with mine. Chances are, it's working as designed. I'm not going to worry about it. More air flow the better. I'm sure you've got other projects you'd rather be doing on the trailer than messing with a switch that is probably fine. Heck, going in after a "problem" like this will generally break something else.
__________________
Craig T. Bailey
Hudson, NH
2015 Jayflight 32BHDS
2007 Chevy 2500HD Crew 4x4 Z71
ctbailey is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 10:00 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: St. Augustine
Posts: 120
I don't believe your AC will bring in outside air. In fan mode all it does is recirculate the air already in the trailer.
__________________

__________________
2014 Jayco Jay Flight 33RLDS travel trailer, 2005 Chevy 2500 Duramax diesel with 60 gallon auxilary bed mounted fuel tank, Honda EU3000 generator.
Roy W. is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.