Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-06-2020, 06:52 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Anaheim
Posts: 22
power to Haloview MC7108 backup camera

Hello,

I just purchased a Haloview mc7108 backup camera. I also purchased the furrion adapter to plug into the installed plug that came with my 5th wheel. It is a 2021 Northpoint 310rlts. I have plugged in the camera according to the directions, which are sparse, but cannot get power to the camera. I have tested the camera and monitor so I know they work. I also took off the furrion plug and hardwired the plug that came with the camera so I wouldn't have to use the adapter. Still no power. I have not been able to get inside my coach because it's parked on the side of my house and I don't have enough room to pull down the stairs.
Is there a setting, button, or fuse that needs to be activated before using? Any advise would be helpful. Thank you!
Trublu1068 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2020, 07:32 PM   #2
Senior Member
 
Ringneks's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UTAH
Posts: 180
My camera only gets power with the tow vehicle lights on, I drive with my running lights on. Yours might be the same
__________________
2018 North Point 315 Rlts
2020 GMC 3500HD CCSRWLB
SOLD-2016 Gmc 3500 Denali SRW Dmax
CURT FACTORY ball with the Andersen hitch

Ringneks is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2020, 09:18 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Anaheim
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by Ringneks View Post
My camera only gets power with the tow vehicle lights on, I drive with my running lights on. Yours might be the same
That was it. Thank you Ringnecks!
Trublu1068 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2020, 11:58 AM   #4
Senior Member
 
Joan617's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Las Cruces (soon...)
Posts: 790
That fooled me too for the longest time.


If you want, there is a bulletin from Jayco to install a light switch in the bedroom to provide the power without the headlights. I'll try to find it.


Angus
__________________
Joan & Angus Campbell
Building in Las Cruces, NM
2019 Pinnacle 36SSWS
2019 F350 DRW Lariat CC Long Bed Diesel "Sheila"
3 Chihuahuas and 4 cats
We don't camp, we don't glamp, we LIVE.
Joan617 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2020, 02:13 PM   #5
Senior Member
 
Mopar_Earl's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Saint Thomas, PA
Posts: 2,029
Early units had a switch in the wet bay or elsewhere. Later units went to running lights. Even later units went to running lights with the option of adding a switch in the bedroom. Just depends on the build date of what you have. My 2017 Eagle 293RKDS has the switch in the wet bay.


Earl
__________________
2017 Eagle 293RKDS, factory ordered, lots of mods and upgrades. More than I can list.
2018 Ram 3500 crew cab long bed SRW diesel 6spd Aisin 4wd Tradesman.
B&W Ram puck 5th wheel
Line-X premium
Mopar wheel to wheel steps
Mopar_Earl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 09:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.