Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2015, 03:07 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: whitehouse
Posts: 4
City water connection stop working

I use my 2005 Jay Feather LGT 29N as a home away from home when I work.
Everything was working fine with my rv hooked up to the city water. It stopped running inside so I went to check on the hose. Hose still works good so I disconnected the water filter I had outside and hooked the hose straight into the city water connection. Still no water running inside. Filled the tank and turned on the pump and I have running water but can't for the life of me figure out why I can't run city water connection anymore.
Help?!
__________________

Freebird451 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2015, 03:30 PM   #2
Senior Member
 
mike837go's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Campbell Hall
Posts: 2,837
Check valve jammed?
Intake screen clogged?
Kink just inside the check valve?
Double-check that city water hose delivers water all the way to the end?
__________________

__________________
TT 2015 19RD "TheJayco"
TV 2003 F-350 "Montblanc" - Housebroken chore truck


Sitting in The Cheap Seats.
And proud of it!
mike837go is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2015, 03:34 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: whitehouse
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by mike837go View Post
Check valve jammed?
Intake screen clogged?
Kink just inside the check valve?
Double-check that city water hose delivers water all the way to the end?

Hose working fine and the screen is clean. I do know what a check valve is but I don't know where it is on my rv or how to check the check valve
Freebird451 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2015, 03:41 PM   #4
Senior Member
 
Clayton4971's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Michigan
Posts: 353
Their is a check valve where you connect your hose to the rig. It is to stop the water from coming back out when you use your 12v pump. If the piece broke off it would plug the water going in !! I had this one winter in Tombstone when the hose froze up . The check valve also froze and broke off couldn't get water in trailer . You may want to check this out .
Clayton4971 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2015, 04:09 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: whitehouse
Posts: 4
Bingo!
That was it. Thanks!
Freebird451 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2015, 05:28 PM   #6
Senior Member
 
Clayton4971's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Michigan
Posts: 353
Glad you found it ! If I recall correctly most RV stores have them . Three screws and pull it out where you can reach the hose connection on the back . I used vice grips to hold the line so it didn't jump back in the hole and make it difficult to find clamp the new one on replace the tape/caulk screw it back on and you are ready to go .
__________________

Clayton4971 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 10:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.