Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-06-2016, 09:08 AM   #1
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Citrus Heights
Posts: 40
Back up camera for 341RLTS 5th wheel

Have new North Point 5th wheel. I see unit is prewired for camera in back of unit and port for display monitor in bedroom. The manual states there may be pre installed power switch in exterior compartment. Does anyone know if it exist and if so where? Thanks.
__________________

hammerhead is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2016, 04:19 PM   #2
Member
 
Schooner's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Black Hills of South Dakota
Posts: 53
My dealer could not find a power switch for the camera on my 2017 Pinnacle. The camera is always on. I have seen a power switch for the camera on earlier model Eagles in the utility bay next to the water hookups and the black and gray tank valves.
__________________

__________________
Me, DW & our Choc Lab, Ghirardelli

2013 Chevy Silverado 3500HD LTZ 4WD CC Dually 6.6L Diesel Allison Trans
2017 Jayco Pinnacle 36KPTS
Schooner is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2016, 05:16 PM   #3
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Citrus Heights
Posts: 40
Thank you Schooner. Looks like I will need to install one when I get my camera.
hammerhead is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2016, 06:56 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: smithville, ont.
Posts: 1,740
The switch was just put in for a month or so around sept/oct 2015
I don't have the switch (build date July 2015) and units in November 2015 don't have one.

The wire is just a hot lead behind the centre light. I couldn't find it when I installed my wired camera on the back, but I wasn't concerned because the wiring harness for the camera had power already. Then I installed my own lighted switch in the leveling controller compartment.

Here's the thread of the mod if you're interested
https://www.jaycoowners.com/forums/f6...eap-35159.html

If you really want to put a switch in, and use the "prewire" I might be able to help. You would have to test it on your rig, because I couldn't find the wire to test it myself.
__________________
2016 North Point 341RLTS
520watts of solar. Morningstar MPPT
2017 F-350 Platinum CC SRW
klassic is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2016, 09:35 PM   #5
Senior Member
 
JetTech's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Swanton
Posts: 154
Not sure I understand what the switch would be for? Is it for security while parked at the campground?

Mine was wired into the parking lights so that when you're connected, even in the day, the lights must be on to get power to the camera. But once disconnected, I'm not sure how I'd power the camera without the lights being on. Is that what the switch is for?
__________________


2016 Ram 3500 4X4 Dually, 6.7 Cummins, 3.73
2017 Jayco North Point 377RLBH, Cummins/Onan Gen
JetTech is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2016, 09:42 PM   #6
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Citrus Heights
Posts: 40
Yes JetTech. I didnt want camera power always being on. The switch is to disconnect so it wont be drawibg from the batteries all the time
hammerhead is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2016, 09:43 PM   #7
Senior Member
 
JetTech's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Swanton
Posts: 154
But would it be for security while camping then?
__________________


2016 Ram 3500 4X4 Dually, 6.7 Cummins, 3.73
2017 Jayco North Point 377RLBH, Cummins/Onan Gen
JetTech is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 07:01 AM   #8
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Citrus Heights
Posts: 40
Not really to concerned about that. Then again, maybe I should be once we start traveling mor and farther distances.
hammerhead is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 07:26 AM   #9
Senior Member
 
JetTech's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Swanton
Posts: 154
The only reason I ask that is because the way mine is wired, the switch would be pointless. Mine is wired into the trailer lighting, and the camera only gets power when connected to my truck with the lights on. When lights are off, the camera is off. Is yours different?
__________________


2016 Ram 3500 4X4 Dually, 6.7 Cummins, 3.73
2017 Jayco North Point 377RLBH, Cummins/Onan Gen
JetTech is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 07:35 AM   #10
Senior Member
 
robkelly's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Duxbury
Posts: 4,399
I'm one of those Sept/Oct 2015 builds that has the switch. My understanding is that the switch allows you to power the circuit, and use the camera, without the TV hooked up. Not positive, but IIRC at the time they were call it a security camera vs. back-up camera, and in that case you're going to need to power the camera when not hitched up. You're obviously going to be hitched up if backing, so no need for a switch then.
__________________

__________________
Rob & Kelly, Bella & Brady (Miniature Schnauzers)
2018 Pinnacle 36KPTS
2017 RAM 3500 SRW CTD/AISIN CC LB
robkelly is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 07:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.