Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-28-2014, 04:06 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
No hot water flowing

First post for this newbie. I have solved many problems using the forum, but have not seen an answer to this problem. First use of my 2011 Greyhawk 31FS since de-winterizing. Everything went well except the hot water. When I changed the bypass from storage to use one of the inline valves was stuck. I firmly forced it open and closed the bypass valve. I had no water flow at the hot water faucet or any other outlet. I tinkered and opened the bypass valve. Water then would flow from hot water faucet but not hot. I guess the obvious answer is the stuck valve never unstuck and remains closed. I just want to make sure I am not missing something else. Also, if I change out that valve, how to I manage the clamp. Never seen one like that. Your help is appreciated.
__________________

garthmg is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2014, 04:15 PM   #2
Senior Member
 
Grumpy's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Where ever the boss says we're going.
Posts: 5,046
I would use a "Shark Bite" valve available at Lowes, HD and even some of the RV dealers are carrying somthing similar. Hose clamps will also work on a barbed valve just be careful cutting the old clamp off. A DREMEL tool with a cutoff wheel works great and gives you more control.
__________________

__________________
DISNEY LOVERS
PINNACLE 2015 38FLSA. aka: "Roam Sweet Home"
Grumpy is online now   Reply With Quote
Old 04-28-2014, 05:20 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Aurora CO
Posts: 2,336
Should be 3 valves that you turned when you unbypassed. I forgot to close the center one once, and got warm water instead of Hot.



It does sound like one bad valve.

Pinch clamps are a pain - cut it off and replace with tradtional screw down type.
Attached Images
 
__________________
Jim & Kim from Colorado

2014 Eagle 30.5 RLS
2015 Dodge 3500HD SRW 6.7L
Click on my profile for Mods and notes
Jmooney is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2014, 05:46 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Black River Falls, Wi
Posts: 676
Quote:
Originally Posted by Jmooney View Post
It does sound like one bad valve.

Pinch clamps are a pain - cut it off and replace with tradtional screw down type.
And be sure to take pictures so you can share em here
__________________
2014 Eagle Premier 331RETS
2016 Silverado 3500 DuraMax/Allison
1975 Corvette & a couple ATV's
Stingray75 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2014, 03:17 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
Thanks for the advice on clamps. I will get the dremel out and get to work!
garthmg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.