Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
Jayco RV Owners Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-08-2020, 11:52 AM   #1
Senior Member
 
nylyon's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southeast, NY
Posts: 1,071
JayCommand and Generators

After many years enjoying our 30.5BHLT, we're moving up to a 377RLBH. The particular trailer we are picking up on June 20th, doesn't have a generator prep package. Eventually I want to add an RV Onan, and have a question on the connections.

With the JayCommand system, I don't think that there is a separate inside Onan Start panel, but it's integrated with JayCommand. My question is how does the generator remote start interface with JayCommand? Does it have a separate controller? Onan plug in directly to the JayCommand hub or individual wires into JayCommand?
__________________
Karl - Southeast, NY
2020 377 RLBH
2018 Ram 3500 Mega Limited 6.7L Cummins w/ Aisin
nylyon is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2020, 12:13 PM   #2
Member
 
Iamdrdream's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: on-the-road
Posts: 86
Send a message via Skype™ to Iamdrdream
We fid not get the generator prep package on our 2020 Eagle 334 RLOK. The dealer added the Onan 5500 LP generator. They were clueless on how to integrate with JayCommand. Jayco in Indiana is clueless also.
Iamdrdream is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2020, 12:13 PM   #3
Member
 
Iamdrdream's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: on-the-road
Posts: 86
Send a message via Skype™ to Iamdrdream
So now we have a separate Onan panel. Not what we wanted.....but loving the generator!
Iamdrdream is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2020, 12:18 PM   #4
Senior Member
 
nylyon's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southeast, NY
Posts: 1,071
I sent a note to Jayco for the wiring diagram, hopefully that will yield some light. I have to imagine it's either a separate module, or the primary hub has inputs for the start, stop, error etc.

Once I get the camper home, hopefully I'll be able to see how things are wired up, although it's usually a rats nest to look at.
__________________
Karl - Southeast, NY
2020 377 RLBH
2018 Ram 3500 Mega Limited 6.7L Cummins w/ Aisin
nylyon is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2020, 10:40 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: South Mills
Posts: 20
Yes, it is in the JayCommand app, but your dealer has to put it into programming mode to add the generator. Unfortunately, dealers don't seem to be really savy on the system. Given this, there must be a way to connect to the node.
peoples1234 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2020, 12:40 PM   #6
Senior Member
 
nylyon's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southeast, NY
Posts: 1,071
Do you know if the generator controls plug directly into the node, or if it requires a separate module?

I read somewhere about taping 7 times at the top of the screen to enter setup? Not sure how accurate that is though?
__________________
Karl - Southeast, NY
2020 377 RLBH
2018 Ram 3500 Mega Limited 6.7L Cummins w/ Aisin
nylyon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Jayco, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2016 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.